Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Tips για λιπαρά μαλλιά





Γεια σας!
Ελπίζω να είστε όλες καλά! Στο σημεριινό post θα μοιραστώ μαζί σας κάποια κολπάκια που έχω μάθει για να αντιμετωπίσω τα λιπαρά μαλλιά μου. Τα περισσότερα τα έχω εφαρμόσει και μπορώ να πω ότι είδα κάποια βελτίωση. Το μόνο που έχετε να κάνετε  είναι να τα δοκιμάσετε και εσείς και να δείτε αν θα σας βοηθήσουν. Ας αρχίσουμε όμως:

  • Χρησημοποιήτε σαμπουάν με τσουκνίδα. Υπάρχουν πολλά στο εμπόριο και θα βρείτε αυτο που σας ταιριαζει.( στο τέλος του άρθρου θα έχω κάποια προτινόμενα για αυτό το είδος  μαλλιών)
  • Μην λούζεστε κάθε μέρα διότι το συχνό λούσιμο καταστρέφει τα κύτταρα της τρίχας. Περιοριστήτε στο ανά 2 μέρες λούσιμο.
  • Για αρχή προτιμήστε το χλιαρό νερό και μόνο στο τέλος γυρίστε την βρύση στο κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι της τρίχας και τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο λαμπερά και υγειή!
  • Προσπαθήστε να μην αγγίζετε τα μαλλιά σας γιατί θα τα λαδώσετε πιο γρήγορα από το κανονικό τους.
  • Αν θέλετε να ανανεώσετε την όψη τους μπορείτε να ρίξετε λίγο ταλκ στις ρίζες και να κάνετε ελαφρύ μασάζ. Αυτό θα απορροφήσει την λιπαρότητα. Κυκλοφορούν ακόμη στο εμπόριο τα ξηρά σαμπουάν που σίγουρα δεν αντικαθιστούν τα κανονικά αλλά είναι μια έκτακτη λύση ανάγκης.
  • Να χρησημοποιήτε το conditioner από το μήκος των αυτιών και κάτω γιατί αν το βάλετε από τις ρίζες μπορεί να τις λαδώσει.
  • Αν χρησημοποιήτε πιστολάκι να στεγνώνετε τα μαλλιά σας από κάτω προς τα πάνω.
  • Εάν το πρόβλημα της λιπαρότητας συνεχίζει να υπάρχει τότε μπορείτε να καταφύγετε στην βαφή μαλλιών ή εστω σε ανταύγιες. Θέλει όμως προσοχή και μέτρο για να μην καταλήξετε να έχετε ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά.
  

ξηρό σαμπουάν
Αυτά από μένα. Εύχομαι να σας βοήθησα κάπως... Μην ξεχάσετε να μου γράψετε στα σχόλια από κάτω τα δικά σας μυστικά για των τύπο των δικών σας μαλλιών.
p.s.: Εντός λίγων ημερών θα γράψω και για κάποιες μάσκες μαλλιών. Αν σας ενδιαφέρει να έχετε το νου σας!!!


Φιλιά πολλά από μένα! Να προσέχετε τον εαυτό σας!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου